Dominique Thomaes over haar klassieke gitaar
J’aime, j’aime, j’aime… ma guitare!

Een jaar geleden, besloot ik een nieuwe gitaar aan te schaffen.
Vrienden van mij spelen prachtig op prachtige gitaren gebouwd door Frans van Oosterhout, de keuze van de gitaarbouwer was dus vlug gemaakt. Prachtige instrumenten, melodieuze prijzen, dat sprak me wel aan.

De eerste stap was om alles goed te bespreken met Frans, welk hout, welke maat (graag iets kleiner 64 cm i.p.v. 65), welke keur, welk rozet …
Eén jaar lang heb ik de geboorte van mijn gitaar gevolgd, het bovenblad, de zij-en achterkanten, de hals, wel of geen versieringen…En altijd was Frans altijd even vriendelijk, rustig en open om mijn vragen te beantwoorden. Zeker toen ik met dat vreemde verzoek kwam om een “armrest” aan te brengen (zo’n armrest is vind ik, heel comfortabel en laat het bovenblad nog beter trillen). Informeren, foto’s bekijken, kortom werk van maken, alles was mogelijk als hij maar niet gepusht werd. Ik gunde hem dus alle tijd.

Uiteindelijk, zaterdag 29 mei 2010, kreeg ik het verwachte telefoontje: je gitaar is klaar!
En ja, hoor. Daar stond hij: Prachtig! Elegant! Glanzend! Licht! Precies zoals ik het wilde

Zondag 30 mei, is voor mij een heel belangrijke dag geweest. Ik had een pasgeboren-gitaar in mijn handen, haar potentieel is groot maar dat moest nog tot uitdrukking komen. De hele dag heb ik gespeeld. Die nieuwe, heldere, doorklinkende klanken moest ik leren beheersen. Mijn vingers moesten hun plaatsen op de toetsen verkennen.
De snaren moest ik leren aanraken.
Alles moest preciezer gebeuren, alles klonk scherper door…ook de fouten!

Ik heb nu al vele uren gespeeld op mijn gitaar en het plezier blijft groeien. Ik ontdek steeds meer hoe makkelijk mijn linkerhand glijdt op de hals, hoe moeilijke grepen soepeler verlopen, het lukt me steeds beter om de hoge tonen te laten zingen en de lage te laten brommen.

Kortom, ik verkeer in een staat van verliefdheid, wat wil je nog meer! Frans, bedankt!

Deze 'Romanze' van Paganini is voor jou!

Uitgevoerd door Dominque op haar nieuwe klassieke gitaar.
terug naar 'recensies'

home over Frans over Frans zijn passie historie recensies interviews gitaarclub gastenboek produkten handgemaakte instrumenten animatie contact