Gerard Slooven over zijn Folk Guitar 12 String

Na een aantal jaren nylon- en staalsnarige gitaren te hebben bespeeld was ik toe aan de ultieme uitdaging: een 12-snarige gitaar!!!
Frans van Oosterhout heeft toen dit geweldige instrument voor me gebouwd. Alles is in samenspraak ontworpen, en ik ben heel blij met de manier waarop het instrument eruit ziet, aanvoelt, klinkt en speelt.
Ik denk dat dit mijn mooiste gitaar is: er is niets aan het instrument te ontdekken waar ik niet 100% tevreden over ben. Het is dan ook een erg indrukwekkend instrument. De gitaar heeft enorm veel volume, maar tegelijkertijd een erg mooie toon.
Hard, zacht, agressief of gevoelig, de gitaar schrikt er niet voor terug.
Ik gebruik de gitaar voornamelijk voor finger-picking en ook voor deze stijl is het een heel erg bespeelbare gitaar, iets wat voor een 12-snarige gitaar zeker niet vanzelfsprekend is...
Het is wel een uitdaging om het instrument de baas te blijven: de gitaar heeft de neiging om de speler te hard te laten spelen als je niet oppast en ik probeer hem nog steeds te 'temmen'.
Hij is bespannen met een lichte set snaren en is gestemd in standaard stemming.
Ik had aanvankelijk wat twijfels of ik de gitaar voor open stemmingen wilde gaan gebruiken. Dat zou het spelen van sommige muziek veel eenvoudiger maken, maar ik heb besloten dat de gitaar moest worden ingezet voor zoveel muziek als mogelijk: dus dat werd toch standaard stemming.
Gitaren zijn er om bespeeld te worden en dat geldt ook voor dit instrument. Hij wordt bijna dagelijks bespeeld en heeft zijn weg gevonden naar verscheidene opnames.
Een instrument als dit is een vriend voor het leven...

Gerard Slooven

terug naar 'recensies'

home over Frans over Frans zijn passie historie recensies interviews gitaarclub produkten handgemaakte instrumenten animatie contact gastenboek